Vremea se încălzește peste medie, dar ploile nu ocolesc România: Prognoza meteo detaliată pentru următoarele două săptămâni

Vremea se încălzește peste medie, dar ploile nu ocolesc România: Prognoza meteo detaliată pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ne aduce vești despre o vreme mai caldă decât normal pentru această perioadă a anului, dar și despre precipitații ce vor marca majoritatea regiunilor României. În următoarele două săptămâni, temperaturile vor înregistra variații, cu maxime ce pot atinge 14-17 grade Celsius în unele zone, în timp ce minimele vor coborî treptat spre valori negative.

În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, prima zi a intervalului se anunță deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 14 grade. Din 13 februarie, se va resimți o scădere ușoară a temperaturilor, însă acestea se vor menține peste medii. În Moldova, după o încălzire inițială, vremea va intra într-un proces de răcire, atingând valori apropiate de mediile multianuale. Dobrogea, Muntenia și Oltenia vor urma un trend similar, cu o încălzire inițială urmată de o răcire treptată, dar cu temperaturi care vor rămâne peste normele perioadei.

Precipitațiile nu vor lipsi din peisaj, fiind anunțate în intervalul 12-14 februarie și după 18 februarie, cu probabilitate în creștere de apariție. În Capitală, vremea va rămâne mai caldă decât normal până pe 14 februarie, cu maxime ce vor atinge 16 grade Celsius și averse posibile în după-amiaza și seara.

La munte, vremea va fi variabilă, cu temperaturi maxime ce vor oscila între -2 și 2 grade și minime care vor coborî până la -8 grade. Precipitațiile vor fi prezente și aici, cu o probabilitate ridicată în a doua săptămână de prognoză.

În concluzie, ne așteptăm la o perioadă cu vreme mai caldă decât este tipic pentru luna februarie, dar și la precipitații semnificative în multe regiuni ale țării. Rămâneți pregătiți pentru variații termice și nu uitați umbrela acasă!

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;