Alertă Meteo: Cod Galben de Ninsori și Ploi Însemnate în România

Alertă Meteo: Cod Galben de Ninsori și Ploi Însemnate în România

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ninsori abundente în zonele montane și ploi însemnate în restul țării, începând de duminică seara până luni. Cetățenii din 14 județe sunt sfătuiți să fie precauți, întrucât se așteaptă cantități semnificative de precipitații sub formă de zăpadă și apă.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), codul galben de ninsori va intra în vigoare duminică la ora 18.00 și va persista până luni la ora 22.00. În Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1500 metri, se vor înregistra ninsori abundente și se va forma un strat nou de zăpadă.

Județele afectate de aceste condiții meteo includ Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți. Pe lângă ninsori, ANM a emis o informare meteorologică de ploi, care va cuprinde toate regiunile țării, cu cantități de 10-15 l/mp și peste 30 l/mp în anumite zone.

Ploile vor fi însoțite de vânt puternic, cu intensificări locale și temporare în regiunile sudice și sud-estice, unde vitezele vor atinge 45-55 km/h. Temperaturile vor rămâne scăzute pe parcursul săptămânii, cu maxime care nu vor depăși 12 grade Celsius în nord și 17-18 grade Celsius în sud. Noaptea, temperaturile pot scădea până la -5 grade Celsius în depresiuni.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a indicat că începând de miercuri, în sud-estul țării, vremea se va încălzi, cu maxime ce pot ajunge la 24 de grade Celsius în Bărăgan și vestul Dobrogei. Totuși, o nouă răcire este așteptată de joi.

Recomandăm cetățenilor să urmărească actualizările meteo și să ia măsurile necesare pentru a preveni eventualele inconveniente cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;