Cod portocaliu și cod roșu de furtună în București, cu grindină și vânt puternic

Cod portocaliu și cod roșu de furtună în București, cu grindină și vânt puternic

Bucureștiul a fost sub avertizare cod portocaliu de furtună, anunțată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și transmisă prin sistemul RO-ALERT, în seara zilei de joi, cu efecte vizibile până aproape de miezul nopții. Fenomenele meteorologice au inclus grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii cu rafale între 70 și 90 km/h, averse torențiale și descărcări electrice.

În plus, ANM a emis și avertizări cod roșu pentru București și alte județe, semnalând fenomene meteo extreme precum grindină de mari dimensiuni și vijelii puternice cu viteze ce depășesc 90 km/h. Populația a fost sfătuită să evite deplasările și să se adăpostească, iar zborurile au fost afectate, unele fiind deviate către aeroporturi din Bulgaria, în timp ce altele au fost nevoite să aștepte în zonă de așteptare sau să aterizeze pe alte aeroporturi.

Aceste avertizări de fenomene meteo periculoase imediate (nowcasting) sunt destinate să informeze publicul despre condiții meteo severe ce pot avea loc pe o perioadă scurtă de timp, de obicei până la șase ore.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;