Alertă meteo: Caniculă și instabilitate atmosferică în România

Alertă meteo: Caniculă și instabilitate atmosferică în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de caniculă și instabilitate atmosferică pentru mai multe regiuni din România. Un Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat este în vigoare pentru cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei, inclusiv Bucureștiul, unde temperaturile vor atinge 35-37 de grade Celsius.

În același timp, ANM a transmis un Cod galben de caniculă pentru centrul Moldovei, nordul Olteniei și litoral, cu temperaturi între 30 și 34 de grade Celsius și un Cod galben de instabilitate atmosferică pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane. Această instabilitate se va manifesta prin averse, vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice, cu cantități de apă de 15-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp.

Capitala se confruntă de asemenea cu temperaturi ridicate, care vor ajunge la 37 de grade Celsius, iar miercuri, deși temperaturile vor scădea ușor, disconfortul termic va rămâne ridicat și se așteaptă înnorări, averse și descărcări electrice.

ANM recomandă precauții sporite pentru a evita efectele negative ale caniculei și instabilității atmosferice, precum și urmărirea actualizărilor meteorologice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;