Alertă meteo: Cod galben de ploi și vijelii în România, temperaturi neobișnuite din cauza unei cupole de aer fierbinte

Alertă meteo: Cod galben de ploi și vijelii în România, temperaturi neobișnuite din cauza unei cupole de aer fierbinte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo specială pentru București și alte regiuni ale României, avertizând cetățenii despre condițiile meteo severe care vor afecta țara în intervalul 14 iunie, ora 12 – 14 iunie, ora 23. A fost emis un cod galben de ploi, vijelii și grindină, cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor atinge 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp, iar temperatura maximă în Capitală va scădea semnificativ, ajungând la 23…24 de grade.

Pe lângă condițiile de instabilitate atmosferică, România se confruntă și cu temperaturi neobișnuit de mari, ca urmare a unei cupole de aer fierbinte care vine dinspre nordul Africii. Climatologul ANM Roxana Bojariu a explicat că România se află în epicentrul acestei mase de aer cald, care staționează și se autoîntreține, ducând la durata și intensitatea mai mare a valului de căldură. Axa pe care se deplasează această masă de aer variază de la an la an, iar fenomenul este influențat de încălzirea globală, care accentuează intensitatea valurilor de căldură.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;