Alertă meteo în România: Cod galben și portocaliu de vânt și viscol, cu temperaturi de primăvară în Capitală

Alertă meteo în România: Cod galben și portocaliu de vânt și viscol, cu temperaturi de primăvară în Capitală

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea, indicând prelungirea codului galben de vânt pentru majoritatea regiunilor țării și menținerea codului portocaliu de viscol în zonele montane înalte. România se confruntă cu un mix de condiții meteorologice, de la vânturi puternice și precipitații mixte la temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), aproape întreaga țară este sub incidența codului galben de vânt, cu rafale ce pot atinge 75 km/h în zonele joase și până la 100 km/h în Carpații Orientali. În același timp, masivele sudice sunt sub cod portocaliu, unde vântul poate depăși 120 km/h, creând condiții de viscol.

În ciuda condițiilor de iarnă din zonele montane, sudul țării experimentează temperaturi de până la 20 de grade Celsius, asemănătoare cu cele din luna aprilie. În Capitală, deși sunt așteptate rafale de peste 50 km/h, se preconizează maxime de până la 18 grade Celsius, făcând vremea deosebit de caldă pentru această perioadă.

Pe lângă vânt, sunt așteptate și precipitații. În nordul țării va ploua, iar în zonele montane precipitațiile vor fi mixte. Ploile se vor extinde treptat spre masivele vestice și nordice, iar ulterior în regiunile intracarpatice.

Recomandările sunt de prudență și atenție sporită în zonele vizate de avertizările meteo. Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească actualizările ANM și să evite deplasările în zonele afectate de vânt puternic și viscol. În București, vremea frumoasă și caldă poate fi înșelătoare, astfel că este recomandat să se țină cont de intensificările temporare ale vântului.

Avertizările de vânt rămân în vigoare până miercuri dimineața, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția condițiilor meteorologice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;