Alertă meteo: Cod galben de ploi și vijelii în București și alte regiuni ale țării

Alertă meteo: Cod galben de ploi și vijelii în București și alte regiuni ale țării

Meteorologii au emis o serie de avertizări privind schimbările semnificative ale vremii, ce vor afecta Bucureștiul și mai multe regiuni din România. În perioada 17-18 aprilie, se așteaptă ploi torențiale, grindină și descărcări electrice, însoțite de un val de răcire a temperaturilor.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), instabilitatea atmosferică va fi accentuată, în special în jumătatea de sud-est a țării, unde se vor înregistra averse ce pot acumula între 15 și 40 litri de apă pe metru pătrat. În București, temperaturile maxime vor scădea până în jurul valorii de 20 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 9 și 11 grade.

Fenomenele meteo periculoase vor fi însoțite de vijelii și intensificări ale vântului, cu rafale ce pot depăși 70 km/h pe crestele montane. În zonele de câmpie și în orașe, rafalele vor atinge, în general, între 45 și 60 km/h.

Avertizarea cod galben emisă de ANM include și zone din Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei. Cetățenii sunt sfătuiți să fie precauți și să urmărească evoluția condițiilor meteorologice.

Pe fondul acestor condiții, este recomandată evitarea deplasărilor neesențiale și protejarea bunurilor care pot fi afectate de vântul puternic sau grindină. De asemenea, în zonele montane, turiștii și localnicii trebuie să fie conștienți de riscul crescut de lapoviță și ninsoare.

Pentru a rămâne informați cu privire la ultimele actualizări meteo, cetățenii sunt îndemnați să urmărească buletinele meteorologice și să respecte recomandările autorităților.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;