Costul Uman al Conflictului din Ucraina: Peste 50.000 de Soldați Ruși Pierduți în "Mașina de Tocat Carne"

Costul Uman al Conflictului din Ucraina: Peste 50.000 de Soldați Ruși Pierduți în "Mașina de Tocat Carne"

În contextul conflictului prelungit din Ucraina, noi date adunate de BBC și Mediazona dezvăluie un bilanț sumbru: peste 50.000 de soldați ruși și-au pierdut viața pe front, reflectând costul uman devastator al tacticii cunoscute sub numele de "mașina de tocat carne". Această strategie militară, adoptată de Moscova, presupune trimiterea unor valuri succesive de soldați în luptă, cu scopul de a epuiza forțele ucrainene și a localiza pozițiile lor defensive.

Analiza BBC subliniază o creștere de aproximativ 25% a numărului de morți în al doilea an de război comparativ cu primul, ilustrând câștigurile teritoriale obținute de Rusia în ciuda pierderilor umane imense. În timp ce Rusia a refuzat să comenteze aceste cifre, ultimul bilanț oficial oferit de Moscova data din septembrie 2022, fiind mult sub numărul real estimat de surse independente.

Termenul "mașina de tocat carne" a fost folosit pentru a descrie modul în care Moscova trimite valuri de soldați în prima linie, strategie care a dus la pierderi mari în luptă, în special în bătăliile pentru orașele Vuhledar și Bahmut, unde grupul de mercenari Wagner a jucat un rol cheie.

Voluntarii care au colaborat cu BBC și Mediazona au reușit să confirme numărul deceselor prin numărarea mormintelor noi din cimitirele din Rusia și prin analiza informațiilor din surse deschise, inclusiv rapoarte oficiale, ziare și rețele sociale.

În contrast cu lipsa de transparență a Rusiei, Ucraina a fost mai rezervată în a oferi date despre pierderile sale, deși președintele Volodimir Zelenski a indicat în februarie că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși. Estimările bazate pe informații furnizate de SUA sugerează însă că pierderile ar putea fi mai mari.

Pe fondul acestor dezvăluiri, lumea este martoră la un adevărat tribut plătit de soldații ruși într-un război care continuă să aibă repercusiuni profunde atât la nivel uman, cât și geopolitic.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;