Alertă meteo: Cod galben de ploi și vijelii în București și 24 de județe

Alertă meteo: Cod galben de ploi și vijelii în București și 24 de județe

Meteorologii au transmis o atenționare de tip cod galben, valabilă astăzi între orele 10:00 și 23:00, pentru București și alte 24 de județe din România. Fenomenele vizate sunt ploi torențiale, grindină și vijelii, care vor afecta în special regiunile Moldova, Muntenia și estul Transilvaniei, precum și zone locale din Maramureș.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce pot depăși 20-25 l/mp și izolat chiar 40 l/mp, grindină și intensificări ale vântului care pot lua forma vijeliilor. Aceste condiții meteorologice vor fi prezente și în restul țării, însă pe arii mai restrânse.

Capitala nu va fi ocolită de aceste fenomene, astfel că bucureștenii se pot aștepta la o vreme caldă, dar marcată de instabilitate. După-amiaza și seara sunt prognozate înnorări accentuate, descărcări electrice și averse torențiale ce pot atinge sau chiar depăși 15 l/mp. Intensificări ale vântului și posibile vijelii pot avea loc, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Recomandăm cetățenilor să urmărească actualizările meteo și să ia măsurile necesare pentru a se proteja de eventualele efecte ale vremii instabile. Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul ANM sau să urmăriți știrile meteo pe canalele de informare.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;