Valuri de căldură și scăderi bruște de temperatură afectează Europa de Sud-Est și România

Valuri de căldură și scăderi bruște de temperatură afectează Europa de Sud-Est și România

Europa de Sud-Est se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate, Grecia înregistrând valori de până la 44 de grade Celsius, în timp ce în Turcia s-au atins temperaturi de 45 de grade Celsius. Valul de căldură a dus la închiderea temporară a unor atracții turistice și a crescut riscul de incendii de pădure în Grecia, unde temperaturile au depășit cu mult media obișnuită pentru această perioadă a anului.

În România, după furtuni devastatoare, meteorologii au anunțat temperaturi ridicate în toată țara, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Totuși, o schimbare bruscă de vreme a adus temperaturi scăzute în nordul țării, cu maxime de doar 18-20 de grade Celsius, în timp ce în sud valorile au scăzut la 28 de grade. Fenomenele de instabilitate, cu averse și descărcări electrice, sunt așteptate să continue în anumite regiuni, dar nu la intensitatea celor din noaptea precedentă.

Meteorologii prevăd o ameliorare a vremii în zilele următoare, dar avertizează că săptămâna viitoare ar putea aduce un nou episod de temperaturi ridicate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;