Operațiunea DNA la Primăria Ploiești: Scandalul White Tower aduce valuri de percheziții

Operațiunea DNA la Primăria Ploiești: Scandalul White Tower aduce valuri de percheziții

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declanșat o serie de percheziții la sediul Primăriei Ploiești în dimineața zilei de joi, 8 februarie 2024, într-un caz ce pare a fi o extindere a scandalului imobiliar cunoscut sub numele de "White Tower". Anchetatorii vizează activitatea Direcției de Urbanism, iar surse judiciare sugerează o posibilă conexiune cu un dosar de înșelăciune și abuz de încredere care a zguduit comunitatea locală.

În centrul investigațiilor se află un dezvoltator imobiliar acuzat de vânzarea succesivă a acelorași apartamente, înșelând astfel mai mulți clienți. Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, 16 persoane au fost păcălite prin semnarea de contracte de promisiune de vânzare pentru apartamente care nu au fost niciodată înregistrate la cadastru, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.071.174 euro.

Această schemă complexă includea și notari publici și avocați care, prin mijloace frauduloase, au autentificat convenții scrise ce au stat la baza înșelăciunii. Mai mult, se pare că anumiți avocați au orchestrat o procedură de faliment a dezvoltatorului imobiliar pentru a împiedica victimele să-și recupereze pierderile, iar activele au fost lichidate fraudulos.

Cazul a atras atenția publicațiilor locale precum Observatorul Prahovean și a fost amplu mediatizat de către Gândul, subliniind gravitatea situației și impactul asupra celor afectați. Perchezițiile DNA la Primăria Ploiești marchează un nou capitol într-un caz care continuă să se desfășoare, cu promisiunea că dreptatea va fi servită și vinovații trași la răspundere.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;