Operațiunea IDF în Spitalul Nasser: Confruntarea dintre Israel și Hamas escaladează în Gaza

Operațiunea IDF în Spitalul Nasser: Confruntarea dintre Israel și Hamas escaladează în Gaza

În contextul tensiunilor crescânde din Fâșia Gaza, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au lansat o operațiune "precisă și limitată" în Spitalul Nasser din Khan Younis, acuzând gruparea islamistă Hamas că a transformat spitalele în centre de teroare și că a ținut ostatici în această instituție medicală.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtător de cuvânt al IDF, a declarat că aproximativ 85% din facilitățile medicale majore din Gaza au fost folosite de Hamas pentru activități teroriste, inclusiv Spitalul Nasser, cel mai mare spital din sudul Fâșiei Gaza. IDF a confirmat moartea a 31 de ostatici deținuți de Hamas, inclusiv a doi soldați luați ostatici în 2014, și susține că are informații credibile că trupurile unor ostatici decedați s-ar afla în spital.

Operațiunea militară israeliană a fost precedată de un apel către pacienți și personalul medical să nu evacueze spitalul, în timp ce locuitorii din Gaza au fost îndemnați să se îndepărteze de zonă printr-un coridor umanitar, pentru a evita folosirea lor ca scuturi umane de către Hamas. În ciuda acestor măsuri, Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a raportat că armata israeliană a pătruns în spital și a cerut transferul pacienților, inclusiv a celor de terapie intensivă și pediatrie, într-o clădire mai veche.

Această operațiune subliniază complexitatea situației din Gaza, unde linia dintre combatanți și civili devine tot mai neclară, iar instituțiile medicale devin teatre de război. Comunitatea internațională urmărește cu îngrijorare evoluția situației, apelând la toate părțile implicate să respecte legile internaționale umanitare și să protejeze viața civililor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;