Trei polițiști locali din Sectorul 1 reținuți pentru luare de mită

Trei polițiști locali din Sectorul 1 reținuți pentru luare de mită

Trei membri ai Poliției Locale din Sectorul 1 al Capitalei, inclusiv șeful Compartimentului de control al activităților comerciale, au fost reținuți pentru 24 de ore de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru presupuse acte de luare de mită, trafic de influență și fals. Conform anchetatorilor, în perioada 2023-2024, cei trei ar fi solicitat și primit sume de bani cuprinse între 2.500 și 14.000 de euro de la patronii unor cluburi sau terase în schimbul evitării unor sancțiuni contravenționale sau a confiscării parțiale a veniturilor ilicite.

Acuzațiile aduse sunt diverse și includ fals intelectual în formă continuată, divulgarea de informații secrete de serviciu și instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic. Marina-Roxana Avram și Florentina Iordache sunt acuzate că ar fi cerut 6.000 de euro de la un om de afaceri pentru a influența o decizie a poliției în favoarea acestuia.

Cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost cea care a anunțat inițial perchezițiile, menționând că acest demers face parte dintr-o operațiune mai amplă de combatere a corupției în administrația locală.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;