Act de cruzime pedepsit: Bărbat din Cluj amendat pentru abandonul a trei cățeluși

Act de cruzime pedepsit: Bărbat din Cluj amendat pentru abandonul a trei cățeluși

Un gest inuman a fost sancționat conform legii în comuna Aghireș, județul Cluj, unde un bărbat a fost filmat abandonând trei pui de câine pe marginea drumului. Incidentul, care a avut loc pe 2 februarie, a stârnit indignare după ce imaginile au fost postate pe rețelele de socializare de o asociație pentru protecția animalelor.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani din Cluj-Napoca, a fost identificat rapid de polițiști datorită eforturilor Biroului pentru Protecția Animalelor. În urma identificării, a fost sancționat contravențional cu o amendă de 4.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Înregistrarea video surprinde momentul în care bărbatul oprește mașina, se îmbracă cu mănuși și, unul câte unul, scoate cățelușii din portbagaj, lăsându-i în voia sorții. Din păcate, reprezentanții asociației care au documentat cazul au menționat că nu au reușit să găsească puii la locul abandonului.

Acest caz subliniază necesitatea unei conștientizări continue privind bunăstarea animalelor și consecințele legale ale actelor de cruzime față de acestea. Poliția Județeană Cluj a transmis un mesaj clar că astfel de comportamente nu sunt tolerate și vor fi pedepsite conform legii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;