Fostul prefect Ilie Morega, recidivist în încălcarea legii rutiere: implicat în accident fără permis de conducere

Fostul prefect Ilie Morega, recidivist în încălcarea legii rutiere: implicat în accident fără permis de conducere

Ilie Morega, fost prefect de Gorj și personaj controversat în politica locală, continuă să sfideze legea rutieră, de această dată fiind implicat într-un accident rutier chiar dacă permisul său de conducere fusese retras. Acesta nu este la prima abatere, fiind prins de polițiști pentru a șasea oară conducând fără drept pe drumurile publice.

Incidentul s-a petrecut pe strada Fântânii din Târgu Jiu, unde Morega, în vârstă de 78 de ani, a provocat daune materiale unui alt autovehicul. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras, conform procedurilor legale.

În ciuda problemelor de sănătate diagnosticate - demență și tulburări bipolare - și a dosarelor penale acumulate pentru aceeași infracțiune, Morega nu a renunțat la volan. Acesta a criticat autoritățile pentru ceea ce el numește hărțuire, deși recunoaște că încalcă legea în mod conștient.

Fostul prefect, care a primit sprijin politic din partea PDSR și a fost deputat din partea PNL și PRM, are un trecut marcat și de acuzații de corupție. În noiembrie 2011, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru astfel de acuzații. Cu toate acestea, comportamentul său în trafic rămâne un subiect de actualitate și de preocupare pentru autoritățile locale.

Acest nou incident ridică semne de întrebare privind măsurile ce pot fi luate pentru a preveni astfel de situații, în special în cazul persoanelor care, din motive de sănătate sau legale, nu ar trebui să se afle la volan.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;