Fostul prefect Dan Ilie Morega, în centrul unui scandal după agresarea unei jurnaliste

Fostul prefect Dan Ilie Morega, în centrul unui scandal după agresarea unei jurnaliste

Incidentul șocant în care fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, este acuzat că a agresat fizic o jurnalistă a stârnit reacții puternice în spațiul public și a declanșat o anchetă polițienească. Jurnalista Anamaria Ianc de la Digi24 a fost împinsă și lovită în timpul unei conferințe de presă organizate de Morega, care a vrut să explice de ce a fost prins conducând fără permis de conducere. Scandalul a escaladat rapid, poliția și jandarmii intervenind la fața locului.

Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, a fost prins de mai multe ori la volan, deși avea permisul retras din motive medicale și se afla sub control judiciar. În seara precedentă incidentului, acesta a provocat un accident rutier, fără victime, dar cu pagube materiale, adăugându-se astfel un nou dosar penal pe numele său.

Agresiunea a fost surprinsă de jurnalista Anamaria Ianc cu telefonul mobil, iar imaginile au devenit rapid virale, atrăgând atenția mass-media și a autorităților. În urma incidentului, fostul prefect este cercetat pentru lovire sau alte violențe, iar poliția a anunțat că face verificări.

Reacțiile nu au întârziat să apară, inclusiv din partea liderilor politici. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a condamnat comportamentul fostului prefect, susținând aplicarea legii indiferent de persoană sau poziție. Scandalul a adus în prim-plan și problemele privind siguranța jurnaliștilor și respectarea legilor de circulație.

Acest caz subliniază necesitatea unei atitudini responsabile din partea oficialilor și a cetățenilor, precum și importanța respectării regulilor de circulație și a drepturilor profesioniștilor din mass-media.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;