Achitarea definitivă a procurorului Ioan Mureșan: Poate reveni la DIICOT și ar putea încasa peste 1 milion de euro

Achitarea definitivă a procurorului Ioan Mureșan: Poate reveni la DIICOT și ar putea încasa peste 1 milion de euro

Fostul șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, alături de ofițerul de poliție Alin Muntean și fostul procuror Nicolaie Cean, au fost achitați definitiv, punând capăt unui deceniu de procese judiciare. În urma acestei hotărâri, Mureșan poate reveni în funcția de procuror și este eligibil să primească salarii restante estimate la peste 1 milion de euro.

Initial, la prima instanță, Ioan Mureșan a fost condamnat la 7 ani de închisoare, Muntean la 4 ani, iar Cean la 2 ani. Apelul a schimbat însă cursul evenimentelor, completul de 5 judecători achitându-i pe toți trei pe baza faptului că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Această serie de evenimente a început când cei trei au fost acuzați de fabricarea de probe împotriva comisarului șef Traian Berbeceanu, cu scopul de a-l înlătura de la conducerea BCCO Alba Iulia. În cele din urmă, Berbeceanu a fost achitat, iar acuzațiile aduse împotriva lui au fost considerate neîntemeiate, fără probe concludente.

Traian Berbeceanu, cunoscut pentru eficiența sa în lupta împotriva criminalității organizate și supranumit "Cattani de România", a fost sprijinit de comunitate prin mitinguri de protest după arestarea sa în 2013. După pensionarea sa în 2018, Berbeceanu a intrat în politică, devenind prefect al Capitalei și ulterior city-manager al municipiului Deva.

Decizia de achitare a lui Mureșan și a celorlalți doi inculpați ridică întrebări despre sistemul judiciar și consecințele pe care le pot avea astfel de procese atât pentru cei implicați, cât și pentru percepția publică asupra justiției.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;