Cătălin Cherecheș solicită justiție echitabilă și dă România în judecată la CEDO

Cătălin Cherecheș solicită justiție echitabilă și dă România în judecată la CEDO

Fostul primar al Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a făcut demersuri la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), acuzând statul român că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Acesta a fost adus în fața instanței supreme prin videoconferință din Penitenciarul Rahova, unde se află încarcerat după ce a fost extrădat din Germania.

Cherecheș a fost condamnat definitiv în noiembrie la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. În cadrul declarației, el a solicitat mutarea procesului său la o altă instanță decât Curtea de Apel Cluj, care a decis condamnarea sa. Argumentul principal invocat este implicarea unuia dintre judecătorii care l-au condamnat într-un dosar al socrilor săi, aceștia fiind judecați pentru tentativa de a cumpăra achitarea lui Cherecheș.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, a anunțat că plângerea la CEDO a fost deja înregistrată și că detalii vor fi făcute publice în curând. Acest caz a atras atenția asupra sistemului judiciar român și a provocat întrebări legate de imparțialitatea și echitatea proceselor judiciare.

Cherecheș își susține nevinovăția și cere o reevaluare a cazului său de către o altă instanță, în speranța unei judecăți corecte și echitabile. Acest caz este un exemplu al încercărilor de a asigura respectarea drepturilor omului și a principiilor statului de drept în România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;