Cătălin Drulă denunță "Ordonanța Traseiștilor" ca atac la adresa democrației

Cătălin Drulă denunță "Ordonanța Traseiștilor" ca atac la adresa democrației

Într-un context politic tensionat, președintele Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, își exprimă nemulțumirea față de recenta inițiativă legislativă privind comasarea alegerilor, numind-o "Ultimul asalt asupra democrației - Ordonanța Traseiștilor". Această măsură permite primarilor să își schimbe afilierea politică cu 60 de zile înainte de alegeri, o situație similară cu cea întâmplată în trecut, pe vremea guvernării Ponta-Dragnea.

Drulă remarcă ironia situației, având în vedere că Partidul Național Liberal (PNL), care în prezent susține ordonanța, a contestat în trecut o măsură identică la Curtea Constituțională a României (CCR), decizia finală fiind că aceasta este neconstituțională. Liderul USR amintește de migrația masivă a aleșilor locali către Partidul Social Democrat (PSD) facilitată de ordonanța traseismului din era Dragnea, care a avut ca rezultat schimbarea partidelor pentru peste 5.000 de aleși locali.

Într-o declarație plină de pasiune, Drulă îi îndeamnă pe români să reziste și să nu permită instaurarea "Partidului Unic PSD-PNL", pe care îl percepe ca fiind împotriva intereselor cetățenilor. El își încheie apelul cu un mesaj direct către electorat, îndemnându-i să nu lase ca viitorul lor să fie furat de această alianță politică.

Dezbaterea continuă, cu Drulă răspunzând la atacurile venite din partea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și subliniind diferențele de viziune între USR și celelalte partide politice. Cu alegerile care se apropie, tensiunile politice sunt la cote maxime, iar discursurile devin din ce în ce mai încărcate.

Contextul actual al politicii românești este unul complex, cu schimbări legislative care pot avea un impact semnificativ asupra echilibrului de putere în administrația locală și națională. Este esențial ca cetățenii să fie bine informați și să participe activ la dialogul democratic pentru a-și asigura un viitor conform aspirațiilor și valorilor democratice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;