Dan Ilie Morega, prins din nou la volan fără permis: Fostul parlamentar sfidează legile rutiere

Dan Ilie Morega, prins din nou la volan fără permis: Fostul parlamentar sfidează legile rutiere

Fostul parlamentar și prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, continuă să atragă atenția autorităților, după ce a fost surprins conducând pe drumurile publice fără drept de a șofa. La venerabila vârstă de 78 de ani, Morega pare să nu țină cont de cele patru dosare penale acumulate pentru aceleași fapte, sfidând în mod repetat legislația rutieră.

Recent, Morega a fost observat la volanul unui Range Rover cu numere de București, chiar în fața Ambasadei Ruse, unde, potrivit surselor citate de tvsud.ro, ar fi dorit să se informeze despre programul de lucru al instituției. Detaliul care a atras atenția a fost prezența unui girofar albastru pe mașină, un accesoriu neobișnuit pentru un cetățean obișnuit.

Brigada Rutieră a Capitalei a reacționat prompt, sesizându-se din oficiu și demarând cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost retras permisul de conducere, conform art. 335 alin.2 din Codul Penal.

Aceasta nu este prima abatere a fostului deputat, fiind prins a cincea oară în trei săptămâni conducând fără permis. Situația sa medicală complică și mai mult cazul, având în vedere că în trecut a fost diagnosticat cu demență și tulburări bipolare de către medici psihiatri.

Dan Ilie Morega a avut o carieră politică variată, fiind susținut de PDSR în funcția de prefect, apoi deputat PNL și membru PRM. În noiembrie 2011, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

Cazul lui Morega ridică semne de întrebare privind eficiența măsurilor legale în cazul persoanelor care încalcă în mod repetat legea rutieră, precum și a celor cu probleme de sănătate mintală care reprezintă un pericol potențial în trafic.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;