Fostul Prefect Dan Ilie Morega, Sub Control Judiciar pentru Conducere Fără Permis

Fostul Prefect Dan Ilie Morega, Sub Control Judiciar pentru Conducere Fără Permis

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce a fost surprins conducând de cinci ori fără permis. Incidentele, care au avut loc în ultimele patru săptămâni, au determinat autoritățile să ia măsuri în vederea prevenirii unor eventuale incidente pe drumurile publice.

Dan Ilie Morega a fost depistat de polițiști conducând fără permis în zona centrală a Bucureștiului, inclusiv în fața Ambasadei Rusiei. Permisul de conducere îi fusese retras în luna februarie din motive medicale, conform unei dispoziții emise de Șeful Serviciului Rutier Gorj.

Procurorii au subliniat comportamentul neglijent al fostului prefect, care a condus pe artere importante ale Capitalei într-un interval orar cu trafic intens, arătând un dezinteres față de riscurile pe care le presupunea acțiunea sa. În contextul în care Dan Ilie Morega este cercetat pentru fapte similare în alte dosare penale, s-a impus măsura controlului judiciar, care include interdicția de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Reacția autorităților a venit după ce presa a publicat fotografii și articole evidențiind încălcarea legii de către fostul prefect. Acestea au declanșat o anchetă din oficiu, care a condus la luarea măsurilor preventive actuale. Din comunicatul Parchetului General reiese că, în cazul încălcării cu rea-credință a obligațiilor impuse de controlul judiciar, măsura poate fi înlocuită cu arest la domiciliu sau arest preventiv.

Situația lui Dan Ilie Morega reprezintă un exemplu grav de nerespectare a legilor rutiere și subliniază necesitatea unei vigilente sporite din partea autorităților pentru a asigura siguranța circulației.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;