Ramona Chiriac se pregătește pentru europarlamentare după autosuspendarea din funcția de șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România

Ramona Chiriac se pregătește pentru europarlamentare după autosuspendarea din funcția de șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România

Ramona Chiriac, până de curând șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a făcut un pas îndrăzneț în cariera sa politică, autosuspendându-se din funcție pentru a candida la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Această mișcare strategică vine în urma deciziei coaliției PSD-PNL, care a plasat-o pe Chiriac în fruntea listei comune pentru Parlamentul European.

Cu o carieră diplomatică începută în 2008 și un portofoliu impresionant de experiență, inclusiv poziția de Consul General al României la München, Chiriac se distinge ca un candidat independent, cu un profil puternic și relații bine stabilite la Bruxelles. Acest background, împreună cu faptul că este femeie, i-au consolidat poziția drept candidatul ideal pentru a deschide lista alianței PSD-PNL.

Decizia de autosuspendare și intrarea în concediu fără plată au fost comunicate oficial către forurile ierarhice superioare și serviciile relevante ale Comisiei Europene, respectând normele și procedurile interne. Conform Regulamentului de stabilire a Statutului funcționarilor și a Regimului aplicabil celorlalți agenți ai Comunității Economice Europene și ai Comunității Europene a Energiei Atomice, Chiriac a procedat la suspendarea din activitate pentru a se dedica campaniei electorale.

În timp ce Ramona Chiriac se pregătește pentru o nouă etapă în cariera sa, Mara Roman, șefa adjunctă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, va prelua responsabilitățile funcției suspendate. Așteptările sunt mari, iar lista de candidați pentru europarlamentare se conturează să fie una puternică, cu personalități marcante din ambele partide ale coaliției.

Astfel, scena politică românească este martora unei schimbări interesante în perspectiva alegerilor europarlamentare, iar mișcarea Ramonei Chiriac este un exemplu de ambiție și determinare în cadrul vieții politice din România.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;