Horia Constantinescu Părăsește Șefia ANPC pentru Primăria Constanței

Horia Constantinescu Părăsește Șefia ANPC pentru Primăria Constanței

Horia Constantinescu, cunoscutul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), și-a anunțat oficial demisia din funcție în data de 15 aprilie, cu scopul de a se dedica unei noi provocări politice - candidatura pentru Primăria Constanței.

Constantinescu a fost o figură marcantă la conducerea ANPC, unde a fost numit inițial în 2017 ca șef al Comisariatului Județean Constanța și ulterior în funcția de președinte în 2019 și 2022. Sub mandatul său, ANPC a trecut prin numeroase schimbări și a fost implicată în diverse controverse, inclusiv acuzațiile de abuz în serviciu aduse de către Ramona Ioana Bruynseels, candidata AUR la Sectorul 1.

Într-un comunicat, Constantinescu a exprimat dorința de a aplica la nivel local experiența și succesul obținut la ANPC, subliniind că este timpul să demonstreze că poate realiza „exact ceea ce trebuie” pentru orașul Constanța. Acesta a menționat că demisia sa va intra în vigoare din 24 aprilie 2024, permițându-i să se concentreze asupra campaniei electorale.

Demisia sa survine în contextul unor verificări ale averii sale de către Agenția Națională de Integritate și alte controverse legate de relația sa cu mediul de afaceri local. Indiferent de aceste aspecte, Horia Constantinescu rămâne o figură notabilă în politica locală și națională, iar pasul său următor va fi urmărit cu interes de către cetățeni și mass-media.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;