Condamnări Dure în Cazul Tragic din Prahova: Părinţii şi Bunica, Închisoare pentru Moartea Fetiţei Opărite

Condamnări Dure în Cazul Tragic din Prahova: Părinţii şi Bunica, Închisoare pentru Moartea Fetiţei Opărite

Într-un caz care a zguduit comunitatea din Prahova, justiţia a pronunţat sentinţele pentru membrii unei familii din Călăraşi responsabili de moartea unei fetiţe de doar doi ani şi zece luni. Tribunalul Prahova a decis miercuri pedepse severe pentru părinţii care şi-au opărit intenţionat fiica şi pentru bunica care nu a intervenit.

Horia Mihai, tatăl fetiţei, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat asupra unui membru de familie, în timp ce soţia sa, Maria Diana Mihai, a primit o pedeapsă de 20 de ani pentru aceeaşi infracţiune. Bunica paternă, Petruţa Mihai, a fost condamnată la 8 luni de închisoare cu executare pentru lăsarea fără ajutor a nepoatei sale.

Cazul a fost deschis în urma unui apel la 112, în octombrie 2021, când a fost raportată opărirea copilului într-o locuinţă din comuna Poienarii Burchii. Iniţial tratat ca un accident, ancheta a relevat ulterior că micuţa a fost opărită cu intenţie şi lăsată să moară, ceea ce a dus la schimbarea încadrării juridice a faptei şi la arestarea preventivă a părinţilor în aprilie 2023.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, însă părinţii au fost deja privaţi de drepturile părinteşti asupra celorlalţi doi copii minori, care se află acum în grija DGASPC Călăraşi. De asemenea, instanţa a obligat părinţii să plătească daune morale în valoare de 100.000 de lei fiecărei fiice.

Acest caz tragic evidenţiază importanţa intervenţiei rapide şi a protecţiei copiilor în faţa abuzurilor. Comunitatea şi autorităţile trebuie să fie vigilente şi să acţioneze prompt pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;