Europarlamentarul Vlad Gheorghe părăsește USR, acuzând derapaje în stilul PSD

Europarlamentarul Vlad Gheorghe părăsește USR, acuzând derapaje în stilul PSD

Europarlamentarul Vlad Gheorghe și-a anunțat demisia din Uniunea Salvați România (USR), lansând acuzații dure la adresa conducerii partidului. Într-o serie de declarații publice, Gheorghe a criticat modul în care partidul este gestionat, comparându-l cu practicile fostului regim politic.

"Au fost declarații publice halucinante ale lui Cătălin Drulă și apropiaților", a menționat Gheorghe, referindu-se la incidentul în care nu i s-a permis să participe la Comitetul Politic al USR. Acesta susține că a fost împiedicat să-și exercite drepturile statutare și că nu a primit niciun răspuns oficial sau neoficial din partea conducerii USR.

Vlad Gheorghe a condamnat ceea ce el numește un "modus operandi" care a transformat USR într-un "PSD mai mic și cu scor la sfert în sondaje". El a subliniat problemele partidului, cum ar fi scăderea în sondaje și lipsa de schimbare în strategia politică. "Să te mulțumești cu băltirea la 10% - 12% procente, în funcție de marja de eroare și să nu schimbi nimic, ba chiar să adâncești problemele?" a întrebat retoric Gheorghe.

În mesajul său de pe Facebook, europarlamentarul a explicat că nu mai poate accepta compromisurile și condiționările impuse în partid și că își dorește să rămână fidel principiilor originale ale USR din 2016, care promiteau o schimbare pozitivă în România, fără a recurge la metehnele altor partide.

Demisia lui Vlad Gheorghe vine cu mai puțin de patru luni înainte de primele alegeri dintr-un an considerat esențial pentru viitorul României, iar plecarea sa ridică semne de întrebare cu privire la direcția în care se îndreaptă USR.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;