Mihai Tudose Preia Conducerea Listei PSD-PNL pentru Europarlamentare și Vizează Guvernarea pentru Următorii 10 Ani

Mihai Tudose Preia Conducerea Listei PSD-PNL pentru Europarlamentare și Vizează Guvernarea pentru Următorii 10 Ani

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a anunțat recent că va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, o schimbare survenită în urma retragerii Ramonei Chiriac. În cadrul unei emisiuni la Digi24, Tudose a împărtășit că, deși inițial s-a considerat introducerea unui candidat independent pentru a nu diviza electoratul, ideea a fost abandonată în favoarea unei liste comune.

Lista actuală pentru europarlamentare îi include pe Mihai Tudose (PSD), Rareş Bogdan (PNL), Gabriela Firea (PSD), și alții, cu posibilitatea de a suferi modificări în funcție de negocierile interne ale partidelor. De asemenea, Tudose a menționat că Mara Mareş, președinta organizației de tineret a PNL, va fi printre candidați, dar nu pe un loc eligibil.

Pe lângă pregătirile pentru europarlamentare, Tudose a abordat și viitorul coaliției PSD-PNL, afirmând că intenția este de a guverna împreună și în următorii 10 ani. El a subliniat că nu există un "război" în clasa politică, ci doar elemente specifice campaniei electorale, contrar a ceea ce ar putea sugera zgomotul creat de alte partide.

Cu privire la alegerile prezidențiale, fostul prim-ministru a indicat că acest subiect va fi discutat după alegerile din 9 iunie, iar obiectivul comun al PSD și PNL este să obțină locul 1 cu cât mai multe mandate la europarlamentare.

În contextul actual politic, declarațiile lui Tudose pot fi interpretate ca o consolidare a alianței dintre cele două mari partide și o strategie de a asigura o prezență puternică atât pe plan național, cât și european.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;