Mihai Tudose pledează pentru modificarea Constituției și schimbări în politica românească

Mihai Tudose pledează pentru modificarea Constituției și schimbări în politica românească

Fostul premier Mihai Tudose a adus în discuție necesitatea unei schimbări a Constituției României, subliniind că textul actual este depășit și nu mai corespunde realităților curente, inclusiv faptul că România este deja membră a Uniunii Europene. În cadrul unei emisiuni la Prima TV, europarlamentarul PSD a accentuat importanța unui referendum pentru ca populația să decidă forma de guvernământ dorită și modul de organizare a alegerilor locale.

Tudose a menționat că actuala Constituție lasă loc de ambiguitate, ceea ce poate conduce la confuzii în reprezentarea României la nivel internațional și în deciziile importante, cum ar fi cele privind închiderea minelor. El a argumentat că o colaborare eficientă între președinte și premier este crucială, iar claritatea în Constituție ar putea preveni conflictele instituționale.

În plus, europarlamentarul a comentat situația politică actuală, exprimându-și scepticismul față de o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale și subliniind că Gabriela Firea este în prezent favorită pentru a deveni candidatul PSD la Primăria Capitalei, deși partidul încă nu a desemnat oficial un candidat.

În concluzie, Mihai Tudose susține că este nevoie de o perioadă de pregătire de un an sau doi pentru procesul de modificare a Constituției, după care populația ar trebui să aibă ultimul cuvânt printr-un referendum. Această inițiativă ar putea aduce claritate în sistemul politic românesc și ar putea asigura o aliniere mai bună a legislației la contextul actual.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;