Operațiune de salvare pe Marea Neagră: Nava ucraineană NAFTERUDOVOZ-45M solicită ajutor după incidentul MOB

Operațiune de salvare pe Marea Neagră: Nava ucraineană NAFTERUDOVOZ-45M solicită ajutor după incidentul MOB

Într-o dimineață tensionată pe apele Mării Negre, echipajul navei NAFTERUDOVOZ-45M, sub pavilion ucrainean, a fost pus în alertă după ce unul dintre marinari a căzut peste bord. Incidentul a avut loc în apropierea coastelor românești, la aproximativ o milă marină de Sfântul Gheorghe, pe data de 10 februarie 2024.

Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a reacționat prompt, solicitând sprijinul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru a demara operațiunile de căutare și salvare. Nava SAR APOLLO, aparținând ARSVOM, împreună cu o ambarcațiune a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost desemnate să coordoneze căutările în regiunea indicată.

NAFTERUDOVOZ-45M, o navă impresionantă de 120 de metri lungime, capabilă să transporte țiței, minereu și alte mărfuri uscate, se afla într-o călătorie din portul turcesc Eregli, având ca destinație Sulina. Situația de urgență a survenit în timp ce nava se îndrepta spre destinația finală.

Operațiunea de căutare este încă în desfășurare, iar autoritățile maritime românești sunt mobilizate pentru a asigura o intervenție rapidă și eficientă. Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a subliniat seriozitatea incidentului și a început căutările fără întârziere.

Detaliile evenimentului și progresul operațiunilor de salvare sunt urmărite îndeaproape de comunitatea maritimă și de publicul larg. Se așteaptă actualizări ale situației pe măsură ce căutările continuă și speranțele de a găsi marinarul dispărut rămân ridicate.

Foto: © Natalya Serenko | Dreamstime.com (cu caracter ilustrativ)

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;