Echipajul Navei Princess Mariam Refuză Evacuarea în Timpul Incendiului din Portul Sulina

Echipajul Navei Princess Mariam Refuză Evacuarea în Timpul Incendiului din Portul Sulina

Un eveniment neobișnuit a avut loc în Portul Sulina la data de 1 martie 2024, când un incendiu a izbucnit la bordul navei Princess Mariam, sub pavilion Sierra Leone. Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată și a răspuns prompt la situație, trimițând nava SAR APOLLO pentru a interveni și a oferi asistență celor 16 membri ai echipajului.

Surprinzător, echipajul a decis să nu părăsească nava în ciuda pericolului iminent. SAR APOLLO a rămas alături de nava în flăcări până la ora 23:00, când Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a ordonat întoarcerea la bază. Între timp, incendiul a fost stins, iar remorcherul Sulina2 a fost lăsat să recupereze echipamentul rămas.

La ora 00:05, nava SAR APOLLO s-a întors în siguranță la Portul Sulina, încheind astfel o operațiune de salvare atipică, în care curajul sau poate încăpățânarea echipajului a fost pusă la încercare. Acest incident subliniază riscurile la care se expun marinarii și importanța pregătirii și echipamentelor de salvare maritime.

Pentru mai multe știri și actualizări, urmăriți-ne pe Google News.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;