Tragedie pe mare: Marinar găsit decedat la bordul unei nave în rada Sulina

Tragedie pe mare: Marinar găsit decedat la bordul unei nave în rada Sulina

Tragedia a lovit pe mare când un marinar a fost găsit decedat la bordul navei cargo „Sea Horizon”, sub pavilion Palau, ancorată în rada Sulina. Echipajul medical sosit pentru salvare a întâmpinat condiții meteo dificile, care au întârziat intervenția, însă, din nefericire, pentru marinar nu s-a mai putut face nimic.

În dimineața zilei de sâmbătă, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești în Marea Neagră (ARSVOM) a fost alertată despre un membru al echipajului navei care era în stare de inconștiență, manifestând afecțiuni cardiace. Nava de salvare „SAR Apollo” a fost trimisă imediat în zonă, însă vremea nefavorabilă a împiedicat o intervenție rapidă.

La sosirea la bord, asistenta medicală din cadrul serviciului UPU Sulina a constatat că bărbatul nu mai avea semne vitale, decesul survenind cu câteva ore înainte de intervenție. Comandantul navei a preluat corpul neînsuflețit pentru a iniția procedurile legale necesare în astfel de cazuri.

Incidentul subliniază riscurile și dificultățile cu care se confruntă marinarimea, precum și echipajele de salvare, în îndeplinirea misiunilor lor pe mare, în condiții adesea imprevizibile și periculoase.

În aceste momente de doliu, gândurile noastre se îndreaptă către familia și colegii marinarului decedat, iar acest eveniment tragic reamintește importanța pregătirii și echipamentelor adecvate pentru intervenții de salvare în condiții extrem de dificile.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;