Tragedie evitată de puțin: Accident rutier cu microbuz școlar în Tulcea - Doi elevi răniți

Tragedie evitată de puțin: Accident rutier cu microbuz școlar în Tulcea - Doi elevi răniți

Un incident îngrijorător s-a petrecut vineri pe drumurile din județul Tulcea, unde un microbuz școlar a fost implicat într-un accident rutier alături de un autoturism. Din nefericire, două tinere speranțe, elevi de 14 ani, au fost răniți și au necesitat îngrijiri medicale de urgență, fiind transportați la Spitalul Județean Tulcea.

Evenimentul nefericit a avut loc pe DN 22D, în localitatea Slava Cercheză, și a perturbat circulația rutieră, care a fost redirecționată pe un singur fir, alternativ, sub supravegherea atentă a polițiștilor prezenți la fața locului. Din primele informații, se pare că șoferul autoturismului ar fi fost cel vinovat pentru producerea accidentului, autoritățile demarând cercetările și întocmind un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, precum și cei ai Centrului Infotrafic au comunicat detaliile accidentului, în timp ce personalul medical a oferit primele îngrijiri victimelor. „Cei doi elevi prezintă escoriații și politraumatisme. Sunt acum evaluați de medicii UPU”, a declarat medicul Radu Sicinschi de la Serviciul de Ambulanță Județean Tulcea.

Comunitatea locală este îngrijorată de frecvența accidentelor de acest tip și îndeamnă la o mai mare atenție în trafic, în special în zonele unde se află instituții de învățământ. Siguranța copiilor în drumul spre școală trebuie să fie o prioritate pentru toți participanții la trafic.

Părinții și cadrele didactice sunt îndemnate să discute cu elevii despre importanța respectării regulilor de circulație și a comportamentului preventiv atât în interiorul vehiculelor, cât și în momentul traversării străzilor.

Ne dorim ca acest incident să fie un semnal de alarmă pentru toți conducătorii auto și să contribuie la creșterea siguranței rutiere, pentru a evita astfel de evenimente neplăcute în viitor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;