Situația Critică din Rafah: Mahmoud Abbas Solicită Intervenția SUA pentru a Preveni un Dezastru Umanitar

Situația Critică din Rafah: Mahmoud Abbas Solicită Intervenția SUA pentru a Preveni un Dezastru Umanitar

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a făcut un apel disperat către Statele Unite pentru a opri ceea ce el numește "cel mai mare dezastru din istoria poporului palestinian" - o invazie israeliană iminentă în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza. În contextul unui conflict devastator care a izbucnit după un atac terorist major în sudul Israelului pe 7 octombrie 2023, Abbas a cerut SUA să exercite influența sa asupra Israelului pentru a preveni o tragedie umanitară de proporții.

În timpul unei conferințe la Forumul Economic Mondial, Abbas a subliniat că America este singura țară capabilă să împiedice Israelul să comită această "crimă". El a avertizat că orice atac asupra Rafah, unde peste jumătate din populația Gazei a căutat refugiu, ar putea forța o evacuare masivă și ar putea duce la pierderi de vieți omenești pe o scară nemaiîntâlnită.

Conform rapoartelor, armata israeliană a ripostat la atacul Hamas cu o serie de bombardamente și operațiuni terestre, care s-au soldat cu mii de morți și răniți. În ciuda criticilor internaționale și a opoziției exprimate de aliații săi, inclusiv SUA și țările G7, Israelul pare să fie hotărât să continue operațiunile militare, cu scopul declarat de a "distruge" Hamas și de a elibera ostaticii capturați.

Președintele american Joe Biden a subliniat necesitatea unui plan credibil pentru protejarea civililor înainte de orice acțiune militară în Rafah. În același timp, purtătorul de cuvânt pentru securitate națională al Casei Albe, John Kirby, a confirmat că Israelul a fost de acord să ia în considerare preocupările SUA înainte de a lansa o invazie.

Ministrul de externe al Israelului a menționat că o suspendare a incursiunii ar putea fi posibilă dacă se ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor, în timp ce Hamas a declarat că va trimite reprezentanți la Cairo pentru discuții.

Situația din Rafah rămâne tensionată, iar comunitatea internațională urmărește îndeaproape evoluțiile, în speranța că un dezastru umanitar poate fi evitat.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;