Candidatul independent Vlad Gheorghe solicită renumărarea voturilor la alegerile europarlamentare

Candidatul independent Vlad Gheorghe solicită renumărarea voturilor la alegerile europarlamentare

Candidatul independent Vlad Gheorghe, care a candidat pentru un loc în Parlamentul European în alegerile din 9 iunie, cere o renumărare a voturilor, invocând dispariția unui număr semnificativ de voturi din procesele verbale. Conform unei declarații făcute pe Facebook, Gheorghe susține că, deși numărul său de voturi a crescut la numărătoarea oficială, ajungând la 231.877 de voturi validate, există totuși o discrepanță între numărul de voturi înregistrate și cele raportate în procesele verbale.

Gheorghe a publicat pe rețelele de socializare o listă cu secțiile de votare în care nu a obținut niciun vot, îndemnându-i pe cei care au votat pentru el să verifice dacă sunt arondați la acele secții. Mai mulți alegători i-au confirmat că au votat pentru el, dar voturile lor nu sunt reflectate în procesele verbale. Candidatul independent susține că aceste discrepanțe sunt suficiente pentru a justifica o renumărare a voturilor și a transmis că va continua să pună presiune pe instituții pentru a asigura corectitudinea procesului electoral.

Conform datelor provizorii de la Biroul Electoral Central, Vlad Gheorghe a obținut 2,46% din voturi (218.462 voturi), sub pragul necesar de 3% pentru a câștiga un mandat de europarlamentar. Această situație a determinat solicitarea renumărării voturilor pentru a clarifica rezultatele alegerilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;