Alianța Dreapta Unită își prezintă echipa pentru europarlamentare și vizează până la 8 mandate

Alianța Dreapta Unită își prezintă echipa pentru europarlamentare și vizează până la 8 mandate

Alianța Dreapta Unită, compusă din USR, PMP și Forța Dreptei, se pregătește să-și anunțe oficial lista comună de candidați pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în iunie 2024. Evenimentul, programat pentru ziua de duminică, va marca și prezentarea programului electoral al alianței.

Această mișcare politică vine ca urmare a unui acord semnat pe 18 decembrie 2023, când liderii celor trei partide au decis să unească forțele în vederea alegerilor din 2024. Lista este deschisă de europarlamentarul Eugen Tomac (PMP), urmat de personalități marcante din cadrul USR, precum Dan Barna și Vlad Voiculescu, dar și reprezentanți ai Forței Dreptei.

Surselor politice citate de HotNews.ro le atribuie Alianței Dreapta Unită șanse de a obține între 6 și 8 mandate de europarlamentari. Această estimare vine în contextul în care USR a pierdut recent 5 europarlamentari, inclusiv pe Dacian Cioloș. În noua configurație, USR ar urma să propună candidați pentru 4 mandate, PMP pentru un mandat și Forța Dreptei pentru un mandat, cu speranța că vor putea să-și consolideze prezența în Parlamentul European.

Conferința de presă comună a liderilor alianței va oferi detalii suplimentare cu privire la strategia și obiectivele pe care le au în vedere pentru următorul ciclu electoral european. Alegătorii sunt așteptați să urmărească cu interes aceste dezvoltări, care vor influența peisajul politic românesc și european în anii următori.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;