Rezultate parțiale indică avansul PSD în alegerile locale din România

Rezultate parțiale indică avansul PSD în alegerile locale din România

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale din România arată un avans al Partidului Social Democrat (PSD) în cursa pentru primării, consilii locale și județene, precum și pentru președinții de Consilii Județene. Conform datelor preliminare, PSD a obținut 36,55% din mandatele de primar, urmat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31,20%, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 6,37%, Alianţa Dreapta Unită cu 5,23%, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) cu 4,72% și candidații independenți cu 3,66%.

La nivelul consilierilor locali, PSD conduce cu 34,30%, urmat de PNL cu 27,90% și AUR cu 9,55%. Pentru președinții de Consilii Județene, PSD are un procent de 35,81%, PNL 29,79%, iar AUR 10,01%. În privința Consiliilor Județene, PSD a adunat 33,91% din voturi, PNL 30,14%, AUR 10,56%, Alianţa Dreapta Unită 8,30%, UDMR 6,31%, iar SOS România 3,03%.

Aceste rezultate parțiale sunt o indicație a distribuției puterii politice la nivel local și regional în România, în contextul în care partidele politice și candidații independenți se străduiesc să câștige sprijinul electoratului și să își asigure poziții de influență în administrația publică locală și județeană.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;