Rezultatele parțiale ale alegerilor locale indică o conducere a PSD în majoritatea categoriilor

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale indică o conducere a PSD în majoritatea categoriilor

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale din România arată o prevalență a Partidului Social Democrat (PSD) în majoritatea categoriilor. Conform numărătorii parțiale, PSD conduce clasamentul mandatelor de primar cu 36,55%, urmat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31,20% și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 6,37%. În ceea ce privește mandatele de consilieri locali, PSD rămâne în frunte cu 34,30%, PNL se situează la 27,90%, iar AUR la 9,55%.

În competiția pentru președinții de Consilii Județene, PSD obține 35,81% din voturi, PNL 29,79%, iar AUR 10,01%. Pentru Consiliile Județene, PSD are un procent de 33,91%, PNL de 30,14%, iar AUR de 10,56%. Alianța Dreapta Unită și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) au obținut scoruri mai mici în toate categoriile menționate.

Aceste rezultate preliminare indică tendințele actuale ale electoratului și pot avea implicații semnificative asupra configurației politice locale din România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;