Dominic Fritz obține un nou mandat la Primăria Timișoara în urma alegerilor locale din 2024

Dominic Fritz obține un nou mandat la Primăria Timișoara în urma alegerilor locale din 2024

Dominic Fritz, reprezentantul Alianței Dreapta Unită, a câștigat un nou mandat de primar al municipiului Timișoara, conform rezultatelor oficiale parțiale ale alegerilor locale din 2024. Cu un total de 51.910 voturi, reprezentând 49,65% din sufragii, Fritz a depășit scorul obținut în alegerile din 2020, când a adunat 49.191 de voturi.

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL, s-a clasat pe locul al doilea, cu 39.421 voturi, echivalentul a 37,7%, marcând o creștere semnificativă față de cele 27.596 de voturi obținute în urmă cu patru ani. Pe locul al treilea în cursa pentru primărie s-a situat Ilie Vasile Sîrbu, candidatul AUR, cu 4.511 voturi, adică 4,31% din totalul voturilor exprimate.

Aceste rezultate parțiale arată o consolidare a poziției lui Dominic Fritz în cadrul administrației locale a Timișoarei și o reconfigurare a peisajului politic al orașului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;