Dezvăluiri din Downing Street: Liz Truss despre purici, confuzii diplomatice și criticile aduse instituțiilor britanice

Dezvăluiri din Downing Street: Liz Truss despre purici, confuzii diplomatice și criticile aduse instituțiilor britanice

Fostul premier britanic Liz Truss a făcut o serie de dezvăluiri surprinzătoare în cartea sa "Zece ani pentru a salva Occidentul", care urmează să fie publicată în Marea Britanie și Statele Unite. Printre cele mai neașteptate aspecte menționate se numără infestarea cu purici a reședinței oficiale din Downing Street 10, o problemă care a persistat pe durata scurtului său mandat de 49 de zile.

Truss sugerează că Dilyn, câinele predecesorului său Boris Johnson, ar putea fi sursa infestării, deși nu există dovezi concrete în acest sens. În plus, ea descrie dificultățile întâmpinate în timpul mandatului său, inclusiv evacuarea familiei sale înainte de livrarea mobilei comandate pentru reședință.

Cartea nu se limitează doar la problemele domestice, ci și la atacuri la adresa instituțiilor financiare britanice. Truss descrie Trezoreria, Banca Angliei și Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară ca fiind o "hidră cu trei capete" preocupată de menținerea legislației UE și acuză aceste instituții de o orientare "pro-China".

Incidentele personale sunt, de asemenea, scoase la lumină, cum ar fi confuzia dintre Brigitte Macron și Jill Biden la Adunarea Generală a ONU din 2022, precum și partajarea unei reședințe la țară cu Dominic Raab, unde Truss a găsit shake-uri proteice etichetate cu numele acestuia.

Dezvăluirile vin după un mandat tumultuos care s-a încheiat brusc în urma unui buget care a declanșat o criză pe piața titlurilor de stat britanice. Soțul lui Truss a prezis că perioada ei ca premier "se va sfârși în lacrimi", o predicție care s-a dovedit a fi exactă.

Această carte promite să ofere o perspectivă unică asupra unuia dintre cele mai scurte și mai controversate mandate de premier din istoria recentă a Regatului Unit.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;