Dezvăluiri Reuters: Operațiunea Secretă a CIA împotriva Chinei Sub Administrația Trump

Dezvăluiri Reuters: Operațiunea Secretă a CIA împotriva Chinei Sub Administrația Trump

Într-o serie de dezvăluiri exclusive, Reuters a raportat că fostul președinte Donald Trump a autorizat CIA să demareze o operațiune clandestină pe rețelele sociale chinezești în 2019, cu scopul de a submina guvernul Chinez. Această mișcare vine ca un răspuns la eforturile Chinei de a-și extinde influența la nivel mondial, în special prin inițiativa sa "Belt and Road".

Operațiunea a constat în crearea unei echipe mici de agenți CIA care au utilizat identități false online pentru a răspândi informații negative despre guvernul lui Xi Jinping și pentru a scurge informații denigratoare către mass-media internațională. Obiectivul a fost de a promova acuzațiile că membrii Partidului Comunist Chinez ar ascunde bani obținuți ilicit în conturi din străinătate și de a critica inițiativa "Belt and Road" ca fiind coruptă și risipitoare.

Oficialii americani implicați în operațiune au menționat că, deși informațiile diseminate erau reale, scopul lor principal a fost de a crea paranoia în rândul liderilor chinezi și de a-i determina să aloce resurse pentru a contracara aceste campanii de influență.

Până în prezent, nu există informații clare cu privire la impactul acestei operațiuni sau dacă aceasta continuă sub administrația actuală a președintelui Joe Biden. Atât CIA, cât și Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă au refuzat să comenteze despre această operațiune.

Reacția Chinei nu a întârziat să apară, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe acuzând guvernul SUA că folosește spațiul public și platformele media pentru a răspândi informații false și a manipula opinia publică internațională.

Aceste dezvăluiri subliniază complexitatea războiului informațional dintre cele două superputeri și arată cât de departe sunt dispuse să meargă pentru a-și avansa interesele geopolitice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;