Succes parțial pentru racheta Starship a SpaceX: Lansare reușită, dar eșec la reintrare

Succes parțial pentru racheta Starship a SpaceX: Lansare reușită, dar eșec la reintrare

Compania SpaceX a înregistrat un succes parțial în cel mai recent test al mega-rachetei Starship, care a fost lansată cu succes, dar a întâmpinat probleme la revenirea în atmosfera terestră. Al treilea test al rachetei, care este parte a ambițiosului program de explorare spațială al lui Elon Musk, a reușit să atingă majoritatea obiectivelor stabilite, inclusiv transferul de combustibil în spațiu și atingerea vitezei orbitale.

Cu toate acestea, la intrarea în atmosferă, racheta a pierdut legătura și, din primele informații, se pare că a explodat. Această etapă a misiunii era crucială pentru dezvoltarea viitoare a rachetei, care este proiectată să transporte astronauți spre Lună și, în cele din urmă, spre Marte.

Racheta Starship este cea mai mare și cea mai puternică realizată vreodată, cu o înălțime de 120 de metri. Este formată din două părți: treapta superioară, denumită Starship, și boosterul Super Heavy. Pentru lansarea cu succes, SpaceX a primit undă verde de la Federal Aviation Administration (FAA) și a efectuat 17 acțiuni corective, inclusiv actualizări la designul hardware și algoritmii de control al motoarelor.

În ciuda pierderii rachetei, Elon Musk a felicitat echipa SpaceX pentru atingerea vitezei orbitale și a împărtășit pe rețelele sociale imagini impresionante cu racheta reintrând în atmosferă. Această abordare iterativă, bazată pe teste succesive și asumarea riscurilor, a fost o caracteristică a dezvoltării tehnologiei SpaceX, care a permis companiei să domine piața de lansare americană cu rachetele sale Falcon.

Deși acest ultim test nu a fost complet reușit, lecțiile învățate vor contribui la îmbunătățirea continuă a rachetei Starship, care rămâne o componentă cheie în viziunea lui Elon Musk de explorare a spațiului.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;