Echipajul Internațional al Misiunii Soyuz MS-24 Revine cu Succes pe Pământ

Echipajul Internațional al Misiunii Soyuz MS-24 Revine cu Succes pe Pământ

După o misiune impresionantă de 204 zile în spațiu, echipajul internațional al capsulei Soyuz MS-24 a aterizat în siguranță pe Pământ, marcând un moment important în colaborarea spațială internațională. Cosmonautul rus Igor Novițki, astronauta NASA Loral O'Hara și Marina Vasilevskaia, prima femeie din Belarus care a zburat în spațiu, au revenit pe planeta noastră după ce au înconjurat Pământul de 3.264 de ori și au parcurs aproape 140 de milioane de kilometri.

Aterizarea a avut loc la ora 07:17 GMT, în stepa Kazahstanului, la aproximativ 150 de kilometri sud-est de orașul Jeskazgan. Momentul a fost transmis în direct de agenția spațială rusă Roscosmos, iar imaginile au fost distribuite pe larg pe rețelele de socializare și în mass-media.

După ce au fost supuși unui prim control medical la locul de aterizare, membrii echipajului au fost transferați cu elicopterul în orașul Karaganda, de unde astronauta O'Hara se va întoarce în Statele Unite. Între timp, Novițki și Vasilevskaia vor zbura către Orașul Stelar, lângă Moscova, pentru a începe perioada de reabilitare.

Misiunea Soyuz MS-24 nu a fost lipsită de provocări. Inițial programată pentru 20 martie, lansarea a fost amânată cu 48 de ore din cauza unei căderi de tensiune la un sistem de rachete purtătoare. Totuși, echipajul a ajuns cu bine la Stația Spațială Internațională (ISS) la bordul Soyuz MS-25 pe 25 martie, alături de astronautul american Tracy C. Dyson, care va rămâne pe ISS pentru o misiune de șase luni.

Această misiune reprezintă un exemplu de cooperare internațională în explorarea spațială și subliniază importanța parteneriatelor în avansarea cunoștințelor umanității despre cosmos.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;