Supraviețuitorii Tragediei Aeriene din Afganistan: Imagini Publicate cu Echipajul, în Timp ce Pasagerii Milionari Ruși și-au Pierdut Viața

Supraviețuitorii Tragediei Aeriene din Afganistan: Imagini Publicate cu Echipajul, în Timp ce Pasagerii Milionari Ruși și-au Pierdut Viața

Tragedia aviatică care a zguduit Afganistanul și-a găsit ecou în presa internațională după ce un avion de tip Dassault Falcon 10 s-a prăbușit în munții inaccesibili ai provinciei Badakhshan. Într-un eveniment nefericit, care a avut loc în timpul nopții, avionul, care opera un zbor charter de ambulanță, a dispărut de pe radar și a fost găsit ulterior prăbușit într-o zonă îndepărtată și muntoasă.

Imagini cutremurătoare cu membrii echipajului, care au supraviețuit miraculos, au fost publicate de presa afgană și distribuite de purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pe platforma X (fostul Twitter). Piloții Dmitri Belyakov și Arkady Grachev, alături de medicul Pavel Popov, au fost surprinși în fotografii în timp ce primeau primul ajutor, înainte de a fi transportați la Kabul pentru îngrijiri suplimentare. Deși al doilea medic, Igor Syvorotkin, nu apare în imagini, se raportează că starea lui este de asemenea bună.

Din păcate, pasagerii avionului, un cuplu de milionari ruși, Anna și Anatoli Evsiukov, nu au avut aceeași soartă. În vârstă de 64 și 65 de ani, cei doi se întorceau dintr-o vacanță în Thailanda, unde se îmbolnăviseră grav, și căutau să ajungă în Rusia pentru tratament. Trupurile lor urmează să fie recuperate și transportate înapoi în Rusia.

Autoritățile afgane și cele rusești investighează cauzele accidentului, iar o defecțiune la motor pare să fie principala suspiciune. Comitetul de anchetă al Federației Ruse a deschis un dosar penal în acest caz, în timp ce întreaga comunitate internațională își exprimă condoleanțele pentru pierderile de vieți omenești.

Această tragedie subliniază riscurile pe care le implică zborurile în zone montane dificile și ne reamintește de importanța măsurilor de siguranță în aviație.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;