Bilanțul tragic al atacului de la Moscova crește: 93 de morți și revendicarea Statului Islamic

Bilanțul tragic al atacului de la Moscova crește: 93 de morți și revendicarea Statului Islamic

Tragedia a lovit capitala Rusiei, Moscova, în urma unui atac terorist devastator la o sală de concerte, unde numărul victimelor a ajuns la 93 de morți, conform ultimelor rapoarte. Incidentul, care a avut loc la periferia orașului, a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), aruncând în aer o situație deja tensionată la nivel internațional.

Kremlinul a anunțat arestarea a 11 persoane, dintre care patru sunt considerați atacatori direct implicați în masacru. Această mișcare a venit după ce serviciul rus de securitate, FSB, a informat pe președintele Vladimir Putin despre progresul anchetei și capturarea suspecților. Unii dintre acești suspecți au fost reținuți în urma unei urmăriri cu mașina în regiunea Briansk, în timp ce alții au încercat să fugă în Ucraina.

Imaginile și videoclipurile tulburătoare de la locul atacului au apărut pe Internet, dezvăluind dimensiunea groazei și haosul creat în urma atacului. Supraviețuitorii descriu scene de coșmar, cu atacatori tragând la întâmplare în mulțime și incendiind locația cu cocktailuri Molotov.

Reacția internațională nu a întârziat să apară, Statele Unite confirmând revendicarea atacului de către Statul Islamic și subliniind că au avertizat Rusia în prealabil cu privire la posibilitatea unui astfel de atac terorist.

În timp ce ancheta continuă, și se caută răspunsuri la multe întrebări, inclusiv posibila implicare a Ucrainei, menționată de FSB, lumea privește cu îngrijorare și speră într-o soluție pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;