Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, Anunță Ofensiva Decisivă în Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, Anunță Ofensiva Decisivă în Rafah

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că "Bătălia de la Rafah" este o luptă decisivă pentru Israel și ar putea însemna distrugerea ultimelor rămășițe ale grupării Hamas. Ofensiva, care a început pe 7 mai, urmărește nu doar batalioanele rămase ale Hamas, ci și rutele de aprovizionare și lacunele acestora. Acest anunț vine după un tragic incident în care cinci militari israelieni au fost uciși accidental de un tanc israelian.

În urma atacurilor lansate de Hamas și grupuri palestiniene aliate pe 7 octombrie 2023, bilanțul victimelor este devastator, cu peste 1.170 de persoane ucise, majoritar civili, și 278 de soldați israelieni căzuți. Armata israeliană continuă operațiunile militare țintite și bombardamentele în Rafah, oraș situat la granița cu Egiptul.

În contextul tensiunilor crescute, miniștrii de externe din 13 țări, inclusiv aproape toate statele membre G7, cu excepția Statelor Unite, au cerut Israelului prin intermediul unei scrisori să oprească ofensiva militară din Rafah. Scrisoarea subliniază dreptul Israelului la autoapărare, dar solicită, de asemenea, măsuri pentru atenuarea crizei umanitare din Fâșia Gaza și redeschiderea punctelor de trecere a frontierei pentru ajutor umanitar.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;