Incident tragic în Fâșia Gaza: Cinci soldați israelieni uciși din greșeală de un tanc propriu

Incident tragic în Fâșia Gaza: Cinci soldați israelieni uciși din greșeală de un tanc propriu

Cel puțin cinci militari israelieni și-au pierdut viața în urma unui tragic incident de "foc prietenesc" care a avut loc în nordul Fâșiei Gaza. Un tanc al armatei israeliene, operând în zona taberei de refugiați Jabalia, a confundat soldații cu luptători Hamas și a deschis focul asupra clădirii în care aceștia se aflau. Incidentul, care a avut loc miercuri, a rezultat și în rănirea altor șapte militari, membri ai batalionului 202 al brigăzii de parașutiști.

Armata israeliană a confirmat joi existența acestui incident, după ce informații despre acesta au fost vehiculate în presă. Deși detaliile exacte nu au fost încă dezvăluite, se știe că soldații decedați erau cu toții tineri, cu vârste între 20 și 22 de ani. Bilanțul total al pierderilor armatei israeliene de la începerea conflictului cu Hamas în Fâșia Gaza, început pe 7 octombrie 2023, a ajuns la 278 de soldați morți.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qasam, a raportat anterior că ar fi fost vorba de cel puțin 12 soldați israelieni uciși în incidentul de "foc prietenesc", însă armata israeliană nu a confirmat acest număr.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;