Incident tragic în Fâșia Gaza: Cinci soldați israelieni uciși din greșeală de propriul tanc

Incident tragic în Fâșia Gaza: Cinci soldați israelieni uciși din greșeală de propriul tanc

Un tragic incident a avut loc în nordul Fâșiei Gaza, unde cinci militari israelieni au fost uciși miercuri din greșeală de un tanc al propriei armate, care i-a confundat cu luptători Hamas. Conform rapoartelor, soldații, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, se aflau într-o clădire din zona taberei de refugiați Jabalia când tancul a tras de două ori asupra lor.

În urma acestui incident, alți șapte militari, membri ai batalionului 202 al brigăzii de parașutiști, au fost răniți. Confirmarea incidentului de „foc prietenesc” a venit din partea armatei israeliene, care a actualizat lista soldaților uciși în Gaza, adăugând numele celor cinci victime.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qasam, a comunicat că cel puțin 12 soldați israelieni au fost uciși în urma focului prietenesc, însă armata israeliană nu a confirmat acest număr. De la începerea conflictului din Fâșia Gaza, bilanțul armatei israeliene indică un total de 278 de soldați decedați.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;