Ungaria Mobilizează Funcționarii Publici pentru Instruire Militară Voluntară

Ungaria Mobilizează Funcționarii Publici pentru Instruire Militară Voluntară

Ungaria face un pas inedit în consolidarea securității naționale, invitând funcționarii publici să participe la instruirea militară pe bază de voluntariat. Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul ungar al apărării naționale, a anunțat luni această inițiativă printr-un mesaj pe Facebook, subliniind importanța implicării civile în apărarea țării.

În contextul actual, marcat de tensiuni la nivel global și de conflictul din Ucraina, Ungaria își întărește capacitatea de apărare, recunoscând că succesul în situații de urgență nu depinde exclusiv de forțele militare. Prin urmare, funcționarii din diverse sectoare ale administrației de stat sunt încurajați să se alăture programului de apărare adaptivă.

Reacția a fost promptă și pozitivă, mulți funcționari exprimându-și dorința de a participa. Primii 90 de voluntari sunt deja pregătiți să înceapă instruirea, un gest pe care ministrul l-a salutat ca fiind un exemplu de responsabilitate comună și de angajament față de națiune.

"Pacea necesită putere. Noi continuăm să lucrăm", a declarat Szalay-Bobrovniczky, subliniind că acest program este o demonstrație de solidaritate și determinare în apărarea intereselor Ungariei. Inițiativa reflectă viziunea Ungariei de a promova pacea prin forță și de a pune accent pe pregătirea civililor pentru a face față oricăror provocări de securitate.

Această mișcare strategică vine într-un moment în care Ungaria pledează pentru o soluție pașnică între Ucraina și Rusia, arătând că țara este gata să își susțină poziția nu doar prin diplomație, ci și prin pregătirea cetățenilor săi pentru apărare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;