Tragedie maritimă în Japonia: Opt morți și doi dispăruți după răsturnarea unui petrolier

Tragedie maritimă în Japonia: Opt morți și doi dispăruți după răsturnarea unui petrolier

O tragedie maritimă a avut loc în largul coastelor Japoniei, unde un petrolier sub pavilion sud-coreean s-a răsturnat, provocând moartea a opt persoane și dispariția altor două. Incidentul s-a petrecut miercuri dimineață, când echipajul navei Keoyoung Sun, de 870 de tone, a semnalat probleme grave de stabilitate.

Conform rapoartelor Gărzii de Coastă japoneze, apelul de urgență a fost primit la ora 7:05, iar la bordul navei se aflau 11 membri ai echipajului, opt indonezieni, doi sud-coreeni și un chinez. Nava transporta o încărcătură periculoasă de 980 de tone metrice de acid acrilic, o substanță chimică folosită în diverse industrii.

Salvatorii au intervenit rapid, reușind să recupereze nouă persoane din apele reci, însă, din nefericire, opt dintre acestea nu au supraviețuit, murind în drum spre spital. Un singur membru al echipajului a fost găsit în viață și, potrivit autorităților, nu avea răni care să-i pună viața în pericol. Eforturile de căutare continuă pentru cei doi marinari dispăruți.

Incidentul a fost cauzat probabil de condițiile meteo nefavorabile, cu vânt puternic și valuri mari, care făceau navigația extrem de periculoasă. Autoritățile japoneze au confirmat că nu au fost semnalate scurgeri de acid acrilic în mare, o veste care limitează impactul ecologic al acestui dezastru.

Acest eveniment tragic subliniază riscurile la care sunt expuși marinarii în apele internaționale și importanța respectării măsurilor de siguranță la bordul navelor maritime. Gândurile noastre sunt alături de familiile și prietenii celor afectați de această catastrofă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;