Forțele Aeriene Ucrainene Neutralizează Majoritatea Dronelor Rusești în Noi Atacuri Nocturne

Forțele Aeriene Ucrainene Neutralizează Majoritatea Dronelor Rusești în Noi Atacuri Nocturne

Într-un efort continuu de apărare, forțele aeriene ucrainene au reușit să distrugă 35 din cele 39 de drone lansate de Rusia în atacuri nocturne recente, potrivit unui raport de duminică al forțelor aeriene ucrainene, preluat de Reuters. Aceste acțiuni de apărare demonstrează determinarea și eficiența Ucrainei în contracararea agresiunilor aeriene rusești.

Conform informațiilor publicate pe platforma de comunicare Telegram, majoritatea dronelor au fost interceptate și neutralizate în regiunile estice și sudice ale Ucrainei. Deși nu s-au specificat eventualele pagube, această reușită subliniază capacitatea Ucrainei de a-și proteja spațiul aerian.

Pe lângă drone, forțele aeriene ucrainene au indicat că Rusia a lansat și patru rachete de tip S-300. Detaliile privind soarta acestor rachete sau dacă acestea și-au atins țintele nu au fost dezvăluite.

Într-un schimb de focuri, Rusia a fost, de asemenea, vizată de un atac cu drone kamikaze în noaptea de vineri spre sâmbătă. Peste 40 de drone au atacat obiective din patru regiuni rusești, având ca țintă principală o fabrică de avioane situată pe coasta Mării Azov, pe ruta dintre Rostov și Mariupol.

În plus, comandantul ucrainean al regiunii a raportat că trupele ruse au intensificat presiunea asupra pozițiilor defensive ucrainene în estul țării, în special în zona din vestul orașului Bahmut. Luptele acerbe, care continuă zi și noapte, au provocat pierderi semnificative inamicului, dar acesta își reface efectivele cu noi rezerve. Obiectivul atacurilor rusești pare să fie avansarea către Ceasiv Yar.

Aceste dezvoltări recente subliniază o situație tensionată și dinamică în conflictul dintre Ucraina și Rusia, cu impact profund asupra securității regionale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;