Scandalul "Grădiniței Groazei" din Popești-Leordeni: Educatoarea Acuzată de Agresiune, Sub Control Judiciar

Scandalul "Grădiniței Groazei" din Popești-Leordeni: Educatoarea Acuzată de Agresiune, Sub Control Judiciar

Incidentul de la o grădiniță privată din Popești-Leordeni, cunoscut sub numele de "Grădinița Groazei", a șocat opinia publică și a provocat reacții puternice în rândul părinților și autorităților. O educatoare în vârstă de 24 de ani, acuzată că a agresat verbal și fizic mai mulți copii, a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce inițial a fost reținută pentru 24 de ore.

Cazul a ieșit la iveală după ce o mamă a decis să ia măsuri în propriile mâini, înregistrând cu un microfon ascuns momentele în care educatoarea își pierdea controlul și recurgea la amenințări și insulte la adresa copiilor. Înregistrările audio, care au fost difuzate de către Știrile ProTV, au prezentat un comportament abuziv și cuvinte grele adresate minorilor, cum ar fi amenințări de genul "Băi, vă crăp capul!" sau "Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup!"

În urma acestor dezvăluiri, polițiștii din Popești-Leordeni s-au sesizat și au deschis un dosar penal, extinzând investigațiile la mai multe infracțiuni de purtare abuzivă. În plus, centrul educațional a fost închis și amendat cu 30.000 de lei pentru nereguli administrative, inclusiv lipsa unei analize de risc la securitate fizică și a unei case de marcat pentru tranzacții în numerar.

Reacția rapidă a autorităților și a presei a adus în atenția publică un subiect sensibil: siguranța și bunăstarea copiilor în instituțiile de învățământ. Povestea a generat un val de empatie față de victime și o dezbatere despre măsurile necesare pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;